Scroll Top

Shopify

Tervetuloa Suomen Shopify verkkokauppa oppaaseen!

Shopify verkkokauppa – Opas Suomessa nettikaupan perustamista suunnittelevalle

Shopify on erittäin hyvä ja helppokäyttöinen verkkokauppaohjelmisto, joka on suosittu Suomessa sekä maailmalla.

Hinnaltaan Shopify verkkokauppa-alusta sopii hyvin pienille yrityksille sekä myös suuremmille firmoille. Shopify verkkokaupan edullisin hinta on 24 euroa kuukaudessa. Parempia ominaisuuksia vaativalle löytyy 69 € ja 289 € kuukaudessa maksavat paketit. Näiden lisäksi suuren myyntivolyymin kaupoille on tarjolla heidän tarpeitaan paremmin palveleva verkkokaupparatkaisu.

Hinnoittelu ei ole kuitenkaan ole näin yksinkertainen ja aloittelija saattaa tehdä virhevalintoja, jotka nostavat kuukausittain maksettavaa hintaa.

Shopify verkkokauppa opas tarjoaa tietoa tästä verkkokauppaohjelmasta ja opit säästämään kustannuksissa. Tarjoamme myös ohjeet nettikaupan perustamiseen sekä annamme vinkkejä mm. mistä voit kysyä Shopify kokemuksia ja vinkkejä ongelmatilanteiden ratkaisuun.

Mikäli verkkokaupan perustaminen on suunnitelmissasi, Shopify saattaa hyvinkin olla paras verkkokauppaohjelmisto projektin toteuttamiseen. Lue opas, niin tiedät paremmin täyttääkö se teidän tarpeet ja toiveet verkkokauppa-alustan suhteen.

 

Käsittelemme muun muassa seuraavat aiheet liittyen Shopifyihin:

 

Mikä on Shopify?

Shopify on maailman suosituimpia ja parhaimpia verkkokauppaohjelmistoja, jolla jokainen meistä voi perustaa nettikaupan. Nettikaupan lisäksi voit luoda muita verkkosivuja ja perustaa blogin esimerkiksi ajankohtaisten asioiden sekä uutisten kertomiseen.

 • Shopify on SaaS-palvelu (software as a service) eli se on pilvipohjainen ylläpidetty verkkokaupparatkaisu. Shopify-palvelun etu on, että saat kaikki verkkokaupan toimintaan tarpeellisen yhdestä paikasta.
 • Ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen ja se sopii erityisen hyvin niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta verkkokaupan perustamisesta.
 • Shopifyn ideana on alusta asti ollut tarjota työkalu nettikaupan luomiseen, jota kaikki osaavat käyttää, riippumatta tekijän taitotasosta.

Tähän perustuu Shopifyn suosio, koska kaikki osaavat luoda kaupan Shopifylla.

Suurin osa Shopify-verkkokauppiaista ovat itse rakentaneet oman nettikauppansa ilman ammattilaisen apua.

Shopifylla nettikaupan aloittaminen käy todella vaivattomasti, sillä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kirjautua tunnuksillasi ohjelmaan, valitset kaupan ulkoasun, verkko-osoitteen, aktivoit sovellukset (esim. Posti Smartship ja verkkomaksupalvelut) ja lisäät tuotteet sekä muut tarvittavat tiedot. Lisätietoja verkkokaupan perustamisesta löydät selaamalla sivua alas.

Shopify on Suomen ja maailman toiseksi suosituin verkkokauppa-alusta. Suomessa Shopify-verkkokaupan suosio on viime vuosina kasvanut huimalla tahdilla ja jo lähivuosina siitä voi tulla jopa markkinajohtaja.

Katso Shopify dokumenttielokuva vuodelta 2016.

 

 

Historia – Tästä syystä Shopify verkkokauppaohjelmisto kehitettiin

Shopify on Kanadassa perustettu verkkokauppaohjelmisto, jota maailmanlaajuisesti yli kolme miljoonaa (yli 3 760 000) verkkosivustoa käyttää alustana verkkokauppaliiketoiminnassa (lähde: builtwith, 2022).

Yrityksen perustivat vuonna 2004 Tobias Lütke, Daniel Weinand ja Scott Lake, jotka olivat yrittäneet perustaa verkkokauppaa lumilautailuvarusteille. He olivat tyytymättömiä sen aikaisten verkkokauppaohjelmistojen tarjontaan ja päättivät luoda oman ohjelman.

Lütke oli ammatiltaan ohjelmistokehittäjä ja hän kehitti nettikauppaohjelmiston, joka vastasi heidän odotuksiaan. Tobias Lütke kehitti Snowdevil lumilautaliikkeen nettikaupan open source alustan pohjalle.

He ymmärsivät luomansa verkkokauppaohjelmiston kaupalliset mahdollisuudet ja nopeasti luopuivat lumilautaliikkeen toiminnasta keskittyääkseen kyseisen verkkokauppa-alustan myyntiin muille verkkokauppiaille.

Vuonna 2006 verkkokauppa-alusta julkaistiin Shopify nimellä.

 

 

shopify teemat
Shopify teemat

 

Shopify teemat – sivupohjat (themes)

Shopify themes – Teemat ovat nettikauppasi ulkoasu, eli miltä verkkosivut näyttävät. Teeman valintaan kannattaa kuluttaa alussa aikaa, jotta löydät juuri sinun tarpeeseen sopivan. Teemoja on useita ilmaisia ja tarjolla on myös maksullisia vaihtoehtoja, joiden hinnat tavallisesti vaihtelevat 120 – 180 dollarin välillä (kertamaksu).

Moni ostaakin teeman, koska useasti niistä löytyy ilmaisia versioita tyylikkäämpiä vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin huolellisesti katsoa kaikki ilmaiset ennen kuin ostat maksullisen teeman. Ei sitä turhaan kannata maksaa, jos pärjäät halvemmalla, eli ilmaisella teemalla.

Maksullisen teeman saat kerralla omaksi, eli siitä veloitetaan esimerkiksi 120 dollaria ja sen jälkeen omistat sen eikä siitä aiheudu muita kustannuksia.

 

 

shopify app store
Shopify App Store

 

Shopify App Store – Sovelluskauppa (applikaatiot)

Applikaatioita eli sovelluksia käyttämällä saat integroitua uusia toimintoja verkkosivuille ja nettikauppaan. Shopifyihin on tarjolla useita ilmaisia sekä maksullisia applikaatioita. Shopify App store -sovelluskaupasta löydät appeja moneen eri tarkoitukseen kuten esimerkiksi myynti, markkinointi, inventaarion / varaston hallinta, toimitus / kuljetus, asiakaspalvelu, raportointi, kirjanpito ja seo hakukoneoptimointi.

Shopifyihin on saatavana myös muita integraatioita, joita et näe app store -sovelluskaupassa, kuten esimerkiksi taloushallinto-ohjelma (Visma Netvisor, Procountor, Passeli jne.), CRM, ERP, varastointi / logistiikka jne.

 

Kaksi syytä, miksi kannattaa välttää asentamasta liian monta lisäosaa / sovellusta app storesta:

 1. Hinta: moni sovelluksista maksaa ja nostavat verkkokaupan kustannuksia
 2. Sovellukset saattavat hidastaa sivuston nopeutta. Eli verkkokaupan sivut avautuvat hitaammin sivustolla vierailevalle, jos on liian monta sovellusta aktivoituna.

 

 

 

Hyvät ja huonot puolet

Shopifyssa on paljon hyvää, mutta löytyy siitä myös asioita, joihin toivoisimme muutoksia. Tässä lyhyt listaus hyvistä ja huonoista puolista.

Vahvuudet – hyvät puolet:

 • Helppokäyttöinen – Tee itse verkkokauppa helposti
 • Kaikki yhdestä paikasta: verkkokauppaohjelma, webhotelli jne.
 • Verkkokaupan perustaminen onnistuu nopeasti, jopa muutamassa tunnissa
 • Ei tarvetta tekniselle osaamiselle – ei tarvita koodaustaitoja
 • Tyylikäs ja moderni kaupan ulkoasu – laaja valikoima teemoja (ulkoasupohjia)
 • Hyvä statistiikka (myyntiraportit jne.)
 • Luotettava ohjelmisto – hyvä toimintavarmuus
 • Monipuoliset ominaisuudet verkkokauppaan
 • Kännykkä applikaatio (appi): Verkkokauppaa voit hallinnoida kännykästä! Helppokäyttöinen ja monipuolinen mobiilisovellus kaupan hallintaan.
 • Skaalautuu liiketoiminnan mukaan. Aloita edullisella paketilla ja yritystoiminnan kasvaessa voit päivittää parempaan versioon
 • Mahdollista perustaa kansainvälinen verkkokauppa – luo kaupasta monikielinen
 • Voit luoda blogin verkkokaupan rinnalle
 • Asiakaspalvelu 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa
 • Laaja asiakas- / käyttäjämäärä tarjoaa hyvät tukiverkostot ja yhteisöt, joista saa tarvittaessa apua
 • 14 päivän ilmainen kokeilujakso – Kokeile ilmaiseksi

Heikkoudet – huonot puolet:

 • Verkkomaksupalvelujen käytöstä veloitetaan 0,5 – 2 % välityspalkkio verkkokaupan myynnistä
 • Vaatii englanninkielen osaamista. Toivottavasti ymmärrät edes vähän englantia, niin pärjäät hyvin
 • Sinun tai yrityksesi täytyy omistaa luottokortti, jotta voit ryhtyä Shopifyn asiakkaaksi.

 

 

 

Shopify hinta Suomessa

Shopify verkkokaupan hinta on 24 € kuukaudessa. Tämä on edullisimman verkkokauppapaketin hinta.

Suomessa Shopify hinta on sama kuin ulkomailla eli maksat saman verran sen käytöstä maasta riippumatta. Ohjelman käytöstä aiheutuvat kulut maksat luottokortilla eli toisin sanoen sinulla tai yrityksellänne täytyy olla oma luottokortti, jotta voitte käyttää kyseistä verkkokauppaohjelmaa.

Shopify kaupan voit perustaa, jopa 9 euron kuukausimaksulla, mutta silloin voit ainoastaan myydä tuotteitasi Facebookin kautta.

Mikäli haluat perustaa oikean nettikaupan, niin siinä tapauksessa hinta nousee hieman arvokkaammaksi, eli halvimmillaan maksat 24 euroa kuukaudessa.

Shopify hinnoittelu on porrastettu ja paremmilla ominaisuuksilla olevan verkkokaupan perustat 69 – 289 euron kuukausimaksulla. Nämä kalliimmat paketit tuovat kustannusetuja mm. pienemmillä välityspalkkioilla ja tarjoavat paremmat ominaisuudet verkkokaupan pyörittämiseen.

Näiden tavallisten pakettien lisäksi liikevaihdoltaan suuremmille kauppiaille on tarjolla Shopify Plus palvelutaso. Shopify plus on suunnattu suurille nettikauppiaille, joiden kaupan myynti (liikevaihto) on miljoonasta jopa satoihin miljooniin euroihin.

 

Shopify verkkokaupan hinta alkaen 24 € kuukaudessa

Alla näet Shopify hinnat (kuukausihinnat):

 • Shopify Lite: 9 € / kuukausi (Facebook myynti) + 2 % provisio / maksutapahtuma
 • Basic Shopify: 24 € / kk (perus verkkokauppa) + 2 % provisiomaksu kaupan myynnistä
 • Shopify: 69 € / kk (parempi verkkokauppa) + 1 % provisiomaksu kaupan myynnistä
 • Advanced Shopify: 289 € / kk (monipuolinen verkkokauppa) + 0,5 % provisiomaksu kaupan myynnistä
 • Shopify Plus: hinta on neuvoteltavissa (suuren myyntivolyymin verkkokauppaan – miljoonabisnekset)

Shopify tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa alennettuun hintaan koko vuoden kuukausimaksut yhdellä kertamaksulla ja silloin saat seuraavat alennukset:

 • 1 vuoden kertamaksu: 10 % alennus
 • 2 vuoden kuukausilaskutukset yhdellä kertamaksulla: 20 % alennus

Huomioithan, että verkkokaupan kuukausittain maksettavaan hintaan vaikuttaa myös App storesta tilatut applikaatiot. Shopify verkkokaupan perustamisen hinta muodustuu siis kokonaispaketista. Shopify App storesta voi tilata kaikenlaisia maksullisia lisäominaisuuksia, joilla saat tehtyä verkkokaupastasi paremman ja monipuolisemman. Applikaatioita on ilmaisia sekä maksullisia. Maksulliset applikaatiot useimmiten maksavat muutamasta dollarista kymmeniin dollareihin kuukaudessa. Eli ne useimmiten maksetaan kuukausiveloituksella, mutta joitakin applikaatioita voit ostaa käyttöösi kertamaksulla. Kaupan ulkoasuun eli teemaan voit myös halutessasi kuluttaa pienen summan rahaa, mutta se on kertakustannus eikä vaikuta kuukausimaksuun.

Mikäli haluat pitää verkkokaupan kustannukset edullisena, valitse ainoastaan välttämättömät applikaatiot. Nettikaupan perustamisen jälkeen tilauksia ei todennäköisesti tule heti ellet investoi rahaa kaupan markkinointiin ja mainontaan.

Näitä vinkkejä noudattaen saat pidettyä verkkokaupan perustamiskustannukset ja kuukausihinnan edullisena sekä samalla luot mahdollisuuden menestyvään liiketoimintaan:

 1. Perusta verkkokauppa vain tarpeellisia applikaatioita käyttäen ja säästä rahaa markkinointibudjettia varten.
 2. Muista markkinoida verkkokauppaasi, jotta saat parannettua myyntiä.
 3. Kehitä nettikauppaa sen mukaan, kun myynti tuo tuloja. Tämä on hyvä tapa aloittaa ura Shopify verkkokauppiaana pienellä budjetilla.

 

shopify suomi hinta ilmainen kokeilu

 

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää

Shopify tarjoaa mahdollisuuden perustaa nettikaupan ilmaiseksi ja tällä tavoin voit tutustua ohjelman käyttöön. Ilmaiseksi voit käyttää sitä 14 päivän ajan, joka on mielestäni riittävä aika nähdäkseen, onko kyseinen verkkokauppaohjelma toimiva omaan projektiin.

 

Siirry Shopifyn verkkosivuille luomaan ilmainen asiakastili ja tutustu tarkemmin kyseiseen verkkokauppaohjelmaan.

 

Shopify kustannukset – Esimerkkilaskelmat

Haluat varmasti tietää, mitä todellisuudessa Shopifyn verkkokaupan pitäminen maksaa. Esittelemme kaksi esimerkkilaskelmaa kahdella eri Shopify-verkkokaupan ja Checkout -verkkomaksupalvelun versiolla.

Alla mainittuihin hintoihin ei ole laskettu App storen appeja tai muita kustannuksia (esim. domain, teema jne). Teema on kertamaksu (alle 200 dollaria) ja domainin eli verkkotunnuksen hinta on +/- 10 euroa vuodessa. App storen sovellusten hinnat vaihtelevat suuresti, joten jätämme ne pois laskelmasta, koska periaatteessa pärjäät ilmaisilla applikaatioilla.

Vinkki: App storesta löytyy ilmainen sovellus, jolla integroit verkkokauppaasi Postin, Matkahuollon ja muut pakettien kuljetuspalvelut. Maksat vain lähetyksistä.

 

Esimerkkilaskelma 1 – Shopify Basic (29 €) ja Checkout starttipaketti

Kustannusten ensimmäisessä esimerkkilaskelmassa käytämme Shopifyn ja Checkoutin kuukausihinnaltaan edullisimpia vaihtoehtoja.

 • Basic Shopify 24 € / kk + 2% provisio verkkokaupan myynnistä
 • Checkout verkkomaksupalvelut (starttipaketti) 4,90 € (alv 0 %) / kk + 0,50 € (alv 0 %) / maksutapahtuma + 2,75 % provisio myynnistä

Kuukausimaksut ja myyntiprovisiot eriteltynä:

 • Kuukausimaksu: 24 € (Shopify) + 4,90 € (Checkout)
 • Maksut ja provisiot verkkokaupan myynnistä: 0,50 € / maksutapahtuma (Checkout) + 2 % (Shopify) ja 2,75 % (Checkout)

Kuten laskelmasta näet, että kuukausihinta on suhteellisen edullinen, mutta joudut maksamaan suuremman provision verkkokaupan myynnistä.

Mikäli valitset Shopifyn ja checkoutin arvokkaammat vaihtoehdot, niin silloin kuukausihinta nousee, mutta myynnistä veloitettava provisio laskee. Katso esimerkkilaskelma 2, niin näet kustannusten erot.

 

Esimerkkilaskelma 2 – Shopify 69 euron versio ja Checkout laajapaketti

Vertailun vuoksi esittelemme Shopifyn ja Checkoutin kuukausihinnaltaan arvokkaampien versioiden kustannukset.

 • Shopify 69 € / kk + 1% provisio verkkokaupan myynnistä
 • Checkout verkkomaksupalvelut (laajapaketti) 45 € (alv 0 %) / kk + 0,35 – 0,49 € (alv 0 %) / maksutapahtuma + 2 % provisio myynnistä

Kuukausimaksut ja myyntiprovisiot eriteltynä:

 • Kuukausimaksu: 69 € (Shopify) + 45 € (Checkout)
 • Maksut ja provisiot verkkokaupan myynnistä: 0,35 – 0,49 € / maksutapahtuma (Checkout) + 1 % (Shopify) ja 2 % (Checkout)

 

Yhteenveto verkkokaupan kustannuksista

Mikäli haluat mahdollisimman pienen kuukausimaksun, niin silloin sinun täytyy maksaa suurempi prosentti verkkokauppasi myynnistä näille palveluntarjoajille. Aluksi voit kokeilla verkkokauppabisnestä pienellä kuukausimaksulla ja sitten, kun kauppa alkaa menestymään, kannattaa viimeistään päivittää parempaan pakettiin, joka ottaa kauppasi myynnistä pienemmän prosentuaalisen provision.

 

 

 

shopify verkkokaupan perustaminen
Kuvakaappaus: Shopify nettisivuilta

 

Shopify verkkokaupan perustaminen

Tässä osiossa saat tietoa ja ohjeet, miten Shopify verkkokaupan perustaminen käytännössä tapahtuu.

Shopify on pilvipohjainen verkkokauppa-alusta, jota käytät kirjautumalla Shopify -palveluun ja sen hallintapaneelin kautta julkaiset nettikaupan, teet muutokset ja päivitykset.

Ohjelmisto on helppokäyttöinen ja monipuolinen, jota kaiken tasoiset osaavat käyttää. Olet ehkä ensimmäistä kertaa tekemässä nettisivuja ja perustamassa verkkokauppaa – Shopify sopii sinulle!  Shopify on oiva työkalu nettikaupan luomiseen ja pyörittämiseen, eikä se vaadi teknistä osaamista. Seuraavaksi kerromme lyhyesti, miten perustaa verkkokauppa Shopifylla.

 

 

Näin perustat verkkokaupan Shopifylla

Ohje ja muistilista Shopify nettikaupan perustamiseen:

1. Luo Shopify tili ja kirjaudu ohjelmaan (14 päivän ilmainen kokeilujakso). Lisää omat yhteystietosi (sähköpostiosoite), luo salasana ja anna kaupallesi nimi.

2. Tili on luotu. Siirry hallintapaneeliin, jossa voit säätää perusasetukset kuntoon. Nyt voit lisätä tuotteet ja määrittää ehdot: maksuehdot, toimitusehdot jne.

Vinkki: hallintapaneelista löydät video-oppaat, jotka auttavat sinua nettikaupan perustamisessa.

3. Teeman valinta ja kaupan ulkoasun muokkaaminen.

Shopifylla on oma teemakauppa, josta voit valita, miltä verkkokauppasi näyttää. Teemoja on maksullisia ja ilmaisia. Valitse teema huolella, koska se määrittää sivustosi ilmeen.

Kaupan visuaalista ilmettä voit muokata oman näköiseksi esimerkiksi muuttamalla värejä. Samassa osiossa voit myös lisätä oman logosi.

4. Valitse ja lisää oma domain (verkkotunnus).

Voit siirtää omistamasi verkkotunnuksen tai ostaa uuden. Huom. ilmaisessa testitilissä sinun ei tarvitse käyttää omaa verkko-osoitetta.

5. Aktivoi *verkkomaksupalvelut (maksutavat)

Valitse teille parhaiten sopivat verkkomaksupalvelut. Huomioithan, että Shopifyn omaa “Shopify payments” -verkkomaksupalvelua et voi Suomessa käyttää, vaan sinun pitää valita ulkopuolisten toimijoiden maksupalvelut. Alempana näet tähdellä merkityn listan Suomessa saatavana olevista verkkomaksupalveluista.

6. Tarkista ennen kuin julkaiset verkkokaupan:

 • Oletko valinnut ja ottanut käyttöön maksutavat / *verkkomaksupalvelut?
 • Oletko lisännyt yritystiedot sivuillesi?
 • Oletko muistanut ilmoittaa toimitus- ja maksuehdot?
 • Miltä tuotteet näyttävät?
 • Miltä verkkosivuston ulkoasu näyttää – onko kaikki kunnossa?
 • Katso hallintapaneelissa “Apps” -osio, josta löydät applikaatiot. Haluatko kauppaan lisäominaisuuksia, esimerkiksi Posti Smartship sovelluksen?
 • Oletko tehnyt tarvittavat käännökset? Lue alta vinkit, miten käännät tekstit englannista suomeksi.

7. Julkaise kauppa – Nyt voit aloittaa kaupankäynnin.

Mikäli perustamasi Shopify kauppa näyttää hyvältä ja olet lisännyt sinne kaikki tarvittavat tiedot, voit julkaista nettikaupan. Kaupan julkaiset klikkaamalla “launch website” -painiketta.

Vinkkejä

 • Näin teet käännökset: mikäli haluat tehdä muutoksia kauppasi teeman tekstityksiin esimerkiksi kääntää tekstit englannista suomeksi, toimi seuraavasti hallintapaneelissa: Online store → Themes → Actions → Edit languages (nyt voit muokata tekstiä).
 • Näin luot tuoteryhmät: Products → Collections → Create collection (nyt voit luoda tuoteryhmiä).

 

* = Shopify Suomi hyväksyy muun muassa nämä maksutavat /  verkkomaksupalvelut: Klarna, Paytrail, Maksuturva, Checkout, PayPal, Skrill, Stripe jne.

 

 

 

 

 

Shopify verkkokauppa
Kuvakaappaus: Shopify verkkosivuilta

 

Onko Shopify paras verkkokauppa-alusta?

Shopify on yksi parhaista ja helppokäyttöisimmistä verkkokauppaan suunnitelluista ohjelmista. Ohjelma tarjoaa periaatteessa kaikki työkalut, mitä tarvitset menestyvän verkkokaupan toiminnan pyörittämiseen.

Useimmat meistä eivät osaa koodata tai halua opetella näitä teknisiä asioita, vaan mieluimmin tehdään asiat mahdollisimman helposti ja tehokkaasti. Jos kuulut tähän kohderyhmään, sovit Shopifyn asiakkaaksi.

Ohjelma ei ole kaikista edullisin, mutta se tarjoaa hyvät ja helppokäyttöiset ominaisuudet verkkokaupan hallintaan sekä ylläpitoon.

Shopify on todella suosittu Suomessa ja maailmalla. Useimmiten suosio tarkoittaa myös, että ohjelma on hyvä ja kyllä se tässäkin tapauksessa on totta.

Onko Shopify paras verkkokauppaohjelmisto? Sen päätät sinä. Nettimyynti on se, mitä tulet sillä tekemään ja sinun tulee esittää itsellesi seuraavat kysymykset:

 • Täyttääkö se toiveesi ja tarpeesi nettikaupan ominaisuuksien suhteen?
 • Tarjoaako kyseinen verkkokauppapohja tarvittavat työkalut, jolla pysytyt menestymään liiketoiminnassa?

Mikäli oman nettikaupan perustaminen on suunnitelmissa, niin tähän verkkokauppasovellukseen kannattaa ehdottomasti tutustua.

 

 

5 hyvää syytä valita Shopify

 1. Ylläpidetty
 2. Helppokäyttöinen
 3. Turvallinen
 4. Testattu ja toimiva verkkokaupparatkaisu
 5. Asiakaspalvelu 24/7

 

1. Ylläpidetty

Shopify on täysin pilvipohjainen ylläpidetty verkkokaupparatkaisu. Saat kaikki tarvittavat palvelut samalta palveluntarjoajalta.

 

2. Helppokäyttöinen

Perusta verkkokauppa helposti ilman teknistä osaamista tai aiempaa kokemusta. Mikäli olet täysin kokematon nettisivujen tekijä ja varsinkin, jos et aiemmin ole perustanut verkkokauppaa, niin varmasti haluat luoda nettikaupan mahdollisimman vaivattomasti ja helpolla verkkokauppaohjelmalla. Shopify loistaa helppokäyttöisyydellään.

 

3. Turvallinen

Ylläpidetyn verkkokaupparatkaisun yksi eduista on turvallisuus. Shopify pitää kauppasi turvassa hakkereilta ja muilta mahdollisilta ongelmatilanteilta, joista saattaa aiheutua ongelmia verkkokaupan toimintaan.

 

4. Testattu ja toimiva verkkokaupparatkaisu

Shopifysta on vuosien aikana hioutunut erittäin toimiva ohjelma nettikaupan pyörittämiseen. Voit rauhassa keskittyä kaikkeen oleelliseen liiketoiminnan kannalta eli myyntiin, markkinointiin, verkkokaupan rakentamiseen ja tuotteiden lisäämiseen kauppaan.

 

5. Asiakaspalvelu 24/7

Silloin, kun tarvitset apua, asiakaspalvelu palvelee sinua viikon jokaisena päivä ja vuorokauden ympäri. Milloin tahansa tarvitset apua, he auttavat ratkaisemaan ongelmasi. Meillä on positiivisia kokemuksia Shopify -asiakaspalvelusta, he ovat auttaneet meitä esimerkiksi lauantai-iltana.

 

Shopify saattaa olla teille paras ohjelma verkkokaupan perustamiseen, mikäli nämä aiemmin mainitut ns. myyntivaltit ovat niitä, joille asetat arvoa verkkokauppaohjelmiston hankinnassa. Tutustaan vielä lyhyesti Shopifyn kilpailijoihin.

 

 

 

Kilpailijat – muut verkkokauppaohjelmistot

Onko Shopifylla kilpailijoita? Totta kai on ja niitä on useita, mutta pärjäävätkö ne kilpailussa Shopifyta vastaan?

Markkinoilla on tarjolla useita eri tasoisia verkkokauppaohjelmistoja ja jokaiselle löytyy sopiva alusta, jolla verkkokauppa perustetaan. Tässä muutama esimerkki markkinoilla olevista verkkokauppa-alustoista: Drupal, WooCommerce, Magento, Vilkas, Finqu, Mycashflow, Kotisivukone, Clover Shop, Omnisell, Prestashop, Oscar Prosper, Opencart, Viidakkostore, OsCommerce, Holvi, Squarespace, Wix, Joomla jne.

Shopifyn lähin kilpailija on WooCommerce, jos vertaa verkkokauppa-alustojen käyttäjämääriä.

WooCommerce on verkkokauppa-alustoissa markkinajohtaja. WooCommerce on WordPressin alustalle luotu nettikauppaohjelmisto (wp:n lisäosa).

Maailman suosituimmat verkkokauppa alustat ovat

 1. WooCommerce
 2. Shopify
 3. Magento

Seuraavaksi vertailemme kärkikolmikon kaksi aloittelijaystävällisintä vaihtoehtoa. Magento jää pois vertailusta, koska se vaatii enemmän osaavan ammattilaisen apua verkkokaupan rakentamisessa kuin nämä kaksi muuta. Keskitymme siis verkkokaupparatkaisuihin, joilla voit itse perustaa verkkokaupan suhteellisen helposti.

 

 

 

Verkkokauppa-alusta vertailu – WordPress WooCommerce vs Shopify

Tehdään pikainen verkkokauppaohjelmisto vertailu Shopifyn ja WooCommercen välillä. Vertailussa käymme lyhyesti läpi, miten nämä kaksi eroavat toisistaan. Toivottavasti saat edes hieman paremman kuvan siitä, mikä ohjelma sopii paremmin teidän taitotasoon ja kaupan käyttötarkoitukseen.

 

Miten WooCommerce ja Shopify eroavat toisistaan?

Yksi merkittävä ero on, että Shopify on ylläpidetty verkkokaupparatkaisu (SaaS) ja WordPress WooCommerce ei ole (open source).

Shopify on SaaS-palvelu, jolla tarkoitetaan pilvipohjaista täysin ylläpidettyä palvelua, jonka vuokraat käyttöösi. Shopify on valmis pakettiratkaisu nettikauppaa varten, eli saat kaiken tarvittavan samalta palveluntarjoajalta. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kirjautua Shopify tilille ja voit aloittaa nettikaupan rakentamisen.

WordPress on Open Source -sisällönhallintajärjestelmä, joka tarjoaa valtavat muokkausmahdollisuudet.

WooCommercen kauppaa varten sinun pitää erikseen tilata webhotelli (hosting), teema (kaupan ulkoasu), lisäosat ja muut palvelut eri myyjiltä / palveluntarjoajilta. WordPress alustan etuna on se, että voit vapaasti muokata (koodata) verkkokaupasta sen näköisen kuin haluat ja koodaamalla saat luotu kaikki toiminnot, mitä teidän kauppa tarvitsee. WooCommece kaupan käyttö ei kuitenkaan vaadi koodaamistaitoja, sillä alustalle on tarjolla tuhansia lisäosia ja kaupan ulkoasuja, joita käyttämällä usein saat luotua kaupasta toiveesi mukaisen.

 

Hinta – kumpi on edullisempi?

WooCommerce on ilmainen, joten WordPress verkkokauppa on edullisempi. Harva kuitenkaan selviää täysin ilman kustannuksia WordPressin käytössä, mutta WooCommerce on aavistuksen edullisempi. WordPress WooCommerce verkkokaupan hinta nousee huomattavasti silloin, kun tilaat sen valmiiksi suunniteltuna verkkokauppoja tekevältä yritykseltä. Tämän lisäksi WordPress verkkokaupan webhotelli on arvokas, koska halpa webhotelli ei ole nettikaupalle se järkevin, turvallisin ja tehokkain vaihtoehto. Toisin sanoen WordPressillä voit selvitä edullisemmalla hinnalla, mutta todellisuudessa WooCommerce ja Shopify verkkokaupan hintaerot eivät ole merkittäviä.

 

Turvallisuus – kumpi on turvallisempi?

Kaikissa ohjelmissa on riski, että verkkohyökkäys kohdistuu juuri heidän alustalle. Mikään ohjelma ei ole 100 % turvallinen. WordPress on siinä mielessä turvattomampi, koska sinun täytyy itse pitää huolta, että päivitykset ovat ajan tasalla tai muuten riski tietomurrolle on suurempi. Shopifyssa sinun ei tarvitse huolehtia päivityksistä, sillä ohjelma tekee sen automaattisesti. Turvallisuusnäkökulmasta katsottuna Shopify on varmempi valinta.

 

Sivuston nopeus – Kumman verkkosivut avautuvat nopeammin?

Molemmat ovat nopeita. Shopify on nopea, mutta WooCommerce sivuston nopeuteen pysyt itse vaikuttamaan enemmän sekä hyvässä ja huonossa mielessä.

 

Käyttäjäystävällisyys – kumpi on helppokäyttöisempi?

Shopify on aloittelijaystävällisempi ja myös hieman helppokäyttöisempi. WordPress on alustana hieman monimutkaisempi, mutta myös monipuolisempi. Alussa WordPressin käyttö saattaa tuntua hankalalta ennen kuin tulet tutuksi sen kanssa.

Helppous on ehdottomasti Shopifyn parhaita puolia, joten käyttäjäystävällisyydessä Shopify vie voiton.

 

Monipuolisuus – kumpi on monipuolisempi?

Molemmat ovat monipuolisia alustoja, joilla aivan varmasti saat luotua juuri sen näköisen nettikaupan, kuin haluat. WordPress on kuitenkin monipuolisempi näistä kahdesta, koska siihen on tarjolla mm. tuhansia teemoja ja lisäosia, joiden avulla saat kustomoitua kauppaan uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Teemojen ja lisäosien lisäksi WordPressiä voidaan muutenkin kustomoida monipuolisemmin. Monipuolisuudessa WordPress vie voiton.

 

Kumpi on parempi: Shopify vai WooCommerce?

Tähän kysymykseen on mahdotonta vastata, koska ei sama kaikille sovi, sillä jokaisella on omat toiveet nettikauppansa suhteen. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja ja ovathan nämä kaksi maailman suosituinta nettikauppa-alustaa. Valitset kumman vaan, et tule katumaan valintaasi. Mikäli haluat mahdollisimman turvallisen, toimintavarman ja varsinkin helppokäyttöisen verkkokauppa ohjelman, valitse Shopify.

 

 

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Shopify verkkokaupasta

Useimmat meistä haluavat tietää tiettyjä asioita ennen kuin valitsevat itselleen verkkokauppaohjelman. Sinulla on varmasti kysymyksiä ja haluat vastauksia niihin ennen kuin teet hankintapäätöksen. Tässä osiossa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin Shopifysta.

 

Veloitetaanko verkkokaupan perustamisesta aloituskustannus?

Ei veloiteta. Maksat ainoastaan kuukausihinnan.

 

Pitääkö minun antaa luottokorttitiedot kokeilunjakson rekisteröintivaiheessa?

Kokeilujakson aikana ei tarvitse antaa luottokortin tietoja. Luottokortin tiedot annetaan vasta silloin, kun päädyt heidän asiakkaaksi eli otat verkkokaupan virallisesti käyttöösi.

 

Tilauksen peruminen – Saanko perua tilauksen milloin vaan?

Kyllä saat. Shopify ei sido sinua pitkillä sopimuksilla, vaan voit perua tilauksen silloin, kun haluat.

 

Sopimuksen kesto – Kuinka pitkä on sopimusaika?

Tavallinen sopimusjakso on kuukausittainen ellet ole valinnut maksaa kerralla vuosittaista hintaa.

 

Saanko käyttää Shopify verkkokaupassa omaa verkkotunnusta?

Kyllä saat käyttää omaa verkko-osoitetta, Shopifyn maksullisessa versiossa.

 

Kuinka saan oman domainin laitettua shopify verkkokauppaan?

Oman verkkotunnuksen eli domainin ohjaus Shopifylle suoritetaan DNS-asetuksia muuttamalla. Domainin DNS / nimipalvelimen asetusten muuttaminen tehdään siellä, missä verkkotunnus on ylläpidettävä (mistä olet verkkotunnuksen ostanut). Tämän jälkeen etsit Shopifyn hallintapaneelista ”domains” kohdan, jonne kirjaat domainisi tiedot. Alla olevasta videosta saat lisätietoja.

 

 

Pitääkö minun erikseen tilata webhotelli?

Ei tarvitse, koska Shopify palveluun sisältyy webhotelli eli kotisivutila.

 

Ovatko Shopifylla luodut verkkosivut responsiiviset eli mobiiliystävälliset?

Kyllä ovat responsiiviset. Shopifylla luodut verkkosivut näyttävät hyvältä tietokoneelta ja älylaitteilta katsottuna. Kaikki sivut skaalautuvat tietokoneen, älypuhelimen ja tablettitietokoneen näytön koon mukaan.

 

Hakukoneoptimointi – Onko Shopify helppo hakukoneoptimoida?

Kyllä on helppo hakukoneoptimoida. Shopify on hakukoneoptimointia ajatellen hyvä verkkokauppa-alusta, eli se ei estä sivustoa pääsemästä hyville hakukonesijoille esimerkiksi Googlen hakutulosten ensimmäiselle sivulle.

 

SSL sertifikaatti – Ovatko Shopify verkkosivut suojattu HTTPS / SSL salauksella?

Kyllä ovat suojattu SSL salauksella. Shopify-verkkokauppaan ja verkkosivuihin sisältyy SSL sertifikaatti eli HTTPS / SSL salaus.

 

Shopify suomi – onko suomalaisille omaa suomenkielistä asiakaspalvelua?

Ei ole, mutta muilta suomalaisilta Shopify-käyttäjiltä saat apua. Shopifyn asiakaspalvelun henkilökunta puhuvat englantia, joten et ainakaan vielä saa palvelua suomeksi. Mikäli tarvitset apua suomeksi Shopifyn käyttöön liittyvissä asioissa, suosittelen liittymään esimerkiksi Facebook tai muun sosiaalisen median Shopify-ryhmään. Suomalaisesta Shopify-kauppiaat -Facebook ryhmästä saat vastauksia kysymyksiisi ja hyvin todennäköisesti osaavat auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi liittyen Shopifyn käyttöön.

 

Shopify kokemuksia – keneltä voin kysyä mielipiteitä ja kokemuksia Shopifysta?

Ehdottomasti paras paikka kysellä Shopify kokemuksia on facebook ryhmät. Shopify verkkokauppiaat kertovat mielellään omakohtaisia kokemuksia Shopifysta. Arvostelut ja muut netistä löytyvät kirjoitukset saattavat antaa sinulle osviitta, minkälainen verkkokauppaohjelma on, mutta ne eivät pysty kertomaan sitä, soveltuuko Shopify juuri teidän verkkokauppaprojektiin. Tämän takia sosiaalinen media tarjoaa erittäin luotettavan verkoston, joista saat varmaa tietoa. Ennen kuin kyselet facebookissa, tutustu ja testaa itse Shopifyn käyttöä. Se ei maksa mitään.

 

Mistä muualta voin pyytää apua ja ohjeita Shopifyn käyttöön liittyvissä kysymyksissä?

Sosiaalisen median ryhmien ja Shopifyn asiakaspalvelun lisäksi Shopifylla on käyttäjäyhteisön foorumi (Shopify community forums), jossa Shopify-verkkokauppiaat auttavat toisiaan vastaamalla kysymyksiin. Shopifyn oma blogi tarjoaa myös hyviä vinkkejä verkkokauppasi kehittämiseen. Foorumin ja blogin löydät Shopify -kotisivuilta.

 

Onko Shopify edullinen verkkokauppa ohjelma?

Shopify on edullinen verkkokauppaohjelmisto, jos vertaa esimerkiksi Magento –alustan tapaisiin täysin asiakkaille räätälöityihin verkkokaupparatkaisuihin. 24 euroa kuukaudessa on edullinen hinta täysin toimivasta nettikaupasta. Sillä summalla sinulle tarjotaan lähes valmis verkkokauppa, jolla voit aloittaa netissä tuotteiden myymisen. Verkkokaupan tekeminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja siinä mielessä parempaa vaihtoehtoa on vaikea löytää.

 

Voinko luottaa, että Shopifyn kehittäminen jatkuu vielä vuosien päästä?

“Meillä on käytössä verkkokauppaohjelmisto, jonka kehitys lopetettiin ja siitä on tullut vanhanaikainen. Uuteen alustaan siirtyminen on hankalaa, mutta meidän on pakko tehdä siirto, jotta verkkokaupastamme saadaan nykyaikainen. Voimmeko luottaa siihen, että Shopifyn kehittäminen jatkuu vielä vuosien päästä?”

Vastaus: Kyllä voit, koska Shopify on maailman toiseksi suosituin verkkokauppa-alusta ja sen kehitystyöhön tullaan aivan varmasti jatkossakin panostamaan. Shopify pystyy investoimaan huomattavia summia ohjelmiston jatkuvaan kehittämiseen. Teidän ei tarvitse koskaan vaihtaa muuhun alustaan sen takia, että kyseisen alustan kehittäminen olisi lopetettu.

 

Mitä voin myydä verkkokaupassa – onko rajoitteita?

Shopifyn nettikaupassa voit myydä fyysisiä tuotteita sekä myös digitaalisia tuotteita. Saat vapaasti myydä niitä tuotteita, jotka eivät riko paikallista lakia.

 

 

 

Yrityksiä, jotka ovat perustaneet nettikaupan Shopifylla

Sadat tuhannet pienet ja keskisuuret yritykset ovat luoneet verkkokauppoja Shopifylla. Nykypäivänä näyttää siltä, että lähes jokainen start up yritys, joka tekee kauppaa netin välityksellä valitsee alustaksi Shopifyn. Shopify on käsittämättömän suosittu verkkokauppa-alusta, varsinkin kansainvälisten yritysten keskuudessa.

Todennäköisesti haluat nähdä referenssejä eli esimerkkejä yrityksistä, jotka käyttävät Shopifyta verkkokauppa-alustana.

MVMT Watches on yksi esimerkki, joka käyttää Shopifyta verkkokauppansa alustana. Videolla Jake Kassan kertoo yrityksensä perustamisesta. Videolla näet vilauksen heidän Shopify-verkkokaupasta.

 

Muita yrityksiä, jotka käyttävät Shopifyta verkkokaupan alustana ovat esimerkiksi Kylie Jenner, KKW Beauty, Nestle, Budweiser, Tesla Motors, Red Bull, Lady Gaga, David Beckham, New York Times, BBC, Lindt, Nescafe, Gymshark, Fitbit, Whole Foods Market ja moni muu.

 

Suomalaisia shopify kauppoja

Suomessa on todella monta verkkokauppaa, jotka käyttävät Shopifyta alustana oman nettikaupan pyörittämiseen.

Suomalaisia Shopify kauppoja ovat esimerkiksi:

 • Fazer (Karl Fazer)
 • Finlayson
 • Pentik
 • Vallila Interior
 • Puhdistamo
 • Goodio
 • BilleBeino
 • Gugguu
 • Kalevala Koru
 • Nanso (Nanso Group)
 • ja moni muu tunnettu Suomalainen yritys.

 

 

Shopify on hyvä ja helppo verkkokauppa-alusta, jolla jokainen osaa perustaa nettikaupan

Shopify on hyvä ja helppo verkkokauppa-alusta, jolla verkkokaupan perustaminen onnistuu lähes keneltä tahansa. Ainoat vaatimukset ovat, että ymmärrät hieman englantia ja sinulla tai yritykselläsi on luottokortti.

Nettikaupan perustajat ovat hyvässä asemassa, koska verkkokauppa-alustoja on tarjolla monia ja useat ovat oikeasti erittäin käyttökelpoisia. Kaikki kuitenkin riippuu siitä, mikä on sinun tekninen taitotaso ja mitä ominaisuuksia haluat kauppaasi.

Shopify on jo todistanut, että heidän alusta on toimiva ja useimmille erittäin hyvä ratkaisu nettikaupan pyörittämiseen.

Markkinoilla on kilpailua, mutta Shopify on verkkokauppaan kehitettyjen ohjelmien ehdotonta parhaimmistoa. Shopifysta on tulossa maailman suosituin verkkokauppa-alusta ja syystäkin. Nettikaupan pyörittäminen pitää olla helppoa ja vaivatonta. Helppokäyttöisempää nettikauppa-alustaa ei ole markkinoilla.

Shopify verkkokauppa sopii kaikenkokoisille yrityksille, niin pienille, keskisuurille, kuin suurille yrityksille. Soveltuu parhaiten niille, joiden tärkeimmät kriteerit ovat helppokäyttöisyys, luotettavuus sekä monipuolisuus.

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta nettikaupan perustamisesta ja haluat mahdollisimman helpon tavan aloittaa verkkokauppiaana, niin siinä tapauksessa on hyvin todennäköistä, että Shopify on paras verkkokauppaohjelmisto!

Sinun pitää kuitenkin tehdä oma arvio siitä, soveltuuko kyseinen ohjelma teidän yrityksenne käyttötarkoitukseen. Seuraavaksi suosittelen siirtymään heidän kotisivuille. Siellä voit luoda oman ilmaisen tilin. Tällä tavoin näet, onko Shopify paras verkkokauppa-alusta teidän oman nettikaupan perustamiseen.

Siirry Shopifyn kotisivuille tutustumaan tarkemmin heidän verkkokauppapalveluihin ja siellä voit aloittaa ilmaisen kokeilujakson!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuotemaailma esittelee ja suosittelee ainoastaan tuotteita ja palveluja, joita itse käytämme tai ostaisimme. Sivustolla on affiliatelinkkejä.