Verkkokaupan Perustaminen – Menesty Näillä Vinkeillä

Verkkokaupan perustaminen käy nykypäivänä helposti ja jopa ilmaiseksi voit aloittaa oman verkkoliiketoiminnan.

Ilmaisia verkkokauppa-palveluita on useita, mutta mikään ei oikeasti ole ilmainen, vaan kyllä ne jollain tavalla rahansa ansaitsevat sinun verkkokauppatoiminnollasi.

Herääkin kysymys, kannattaako valita ilmainen vai maksullinen verkkokauppa-alusta? Tähän vaikuttaa moni asia, joten mietitään asiaa tarkemmin.

 

1. Ilmainen verkkokauppa – Kokeile, miten tuote myy

Verkkokaupassa myyt tuotteita ja nyt kannattaakin miettiä, että mitä haluat myydä?

Oletko yrittäjä ja haluat myydä tekemiäsi tuotteita netissä?

Jos et ole varma, miten hyvin saat tuotteita myytyä nettikaupassa eli toisin sanoen, kuinka kaupallisia tuotteesi ovat, niin siinä tapauksessa ilmaisen verkkokaupan perustaminen on järkevä ratkaisu.

Ilmaisella verkkokaupalla et menetä rahaa, mutta voit testata, että ostaako kukaan tuotteitasi. Toki myyntivoitto on pienempi, kun verkkokauppa-palvelun omistaja ottaa myynnistä oman katteensa.

Ilmainen verkkokauppa sopii hyvin kokeiluun ja voit arvioida, miten hyvin tuote myy ja kuinka kaupallinen se voisi olla.

Itse en todennäköisesti ilmaisella verkkokauppa-alustalla tekisi muuta kuin testaamista ja mikäli oikeasti haluan luoda bisnestä nettikaupalla, niin silloin valitsen maksullisen palvelun.

 

verkkokaupan perustaminen

 

 

2. Laadukkaan verkkokaupan perustaminen – luo siitä brändi

Mikäli haluat luoda brändin imagoa vastaavan nettikaupan – valitse laadukas, maksullinen verkkokauppa.

Onko yrityksenne taloustilanne vakaampi ja teillä on varaa alussa hävitä pieniä summia? Jos näin on, niin silloin ehdottomasi kannattaa valita paremman tasoinen, laadukas verkkokauppa-alusta, jolla viette verkkokauppatoiminnan ammattimaiselle tasolle.

Laadukkaan verkkokaupan perustaminen vie aikaa, mutta se ei maksa suuria summia, jos teet sen järkevästi ja yrität pitää kustannukset alhaisina.

Voit pyytää jonkun firman suunnittelemaan teille nettikaupan, mutta silloin kannattaa olla valmis maksamaan tuhansia euroja. Kaikista suurimmat nettikaupat ovat koodattu ja luotu alusta asti heidän tarkoitukseen. Tämä on paras vaihtoehto, kun haluat tehdä huippuluokan nettikaupan.

Meille tavallisille ihmisille ja yrittäjille parempi vaihtoehto on valita edullisempi ratkaisu. Näillä ohjelmilla voit luoda suuren tai pienen nettikaupan, hinta ei ole menestyksen esteenä.

Laadukkaita ja suosittuja nettikauppaan suunniteltuja ohjelmia ovat esimerkiksi WordPress (WooCommerce) ja Shopify.

 

Lue Shopify verkkokauppa -esittely!

 

Yksi edullisimmista verkkokauppa-alustoista on WordPress ja sitä suosittelen useimmille. WooCommerce verkkokaupan ominaisuudet ovat todella monipuoliset ja hyvät. WordPress verkkokaupan perustaminen on ilmaista, mutta ainoastaan joudut maksamaan webhotellin, verkkotunnuksen ja verkkomaksupalveusta aiheutuvat kulut. WordPress teema määrittää sivuston ulkoasun ja se täytyy myös ostaa ennen verkkokaupan perustamista. Teemat verkkokauppiaille maksavat normaalisti +/- 59 dollaria. WooCommerce WordPress verkkokauppa on kaikista suosituin, joten et varmasti tule tekemään huonoa valintaa, mikäli valitse WordPressin alustaksi.

Jos vielä haluat lisää ehdotuksia verkkokauppa- ja kotisivualustoista, katso tästä linkistä suosituksia: parhaat kotisivu-, blogi-, verkkokauppa-alustat

 

3. Verkkokaupan sivuston rakenne ja ehdot kaupankäynnille

Sen jälkeen, kun olet valinnut sopivan alustan nettikaupan pyörittämiseen, niin seuraavaksi on hyvä miettiä sivuston rakennetta ja kaupankäynnin ehtoja.

Kaupassa vierailevat potentiaaliset asiakkaat eivät jaksa seikkailla ja mahdollisesti eksyä sivuillasi, vaan kaikista tärkeintä on selkeys.

Luo tuoteryhmät:

Jaa verkkokaupan tuotteet tuoteryhmiin ja sillä tavoin selkeytät ja helpotat tuotteiden etsimistä ja löytämistä.

Listaa ehdot kaupankäynnille:

Asiakkaat haluavat tietää mitä maksaa toimitus ja muut ehdot. Muista siis lisätä sivuillesi toimitusehdot, maksuehdot ja miten pitää toimia reklamaatiotilanteessa. Tuotteiden palautusoikeus kannattaa kertoa, eli milloin viimeistään asiakkaalla on oikeus palauttaa ostamansa tuote.

 

4. Verkkotunnus on verkkokauppasi nimi – Valitse se huolella

Valitse kaupan verkkotunnus huolella, eli älä ota käyttöön ihan mitä vaan nimeä, koska siitä sinut muistetaan ja myös löydetään sillä nimellä.

Mikäli sinulla on jo omat nettisivut, voit käyttää samaa domainia ja yhdistää ne toisiinsa (nettikauppa ja kotisivut).

Vaikeasti muistettava tai muuten vaan huono domain saattaa vaikuttaa tulevaan kaupankäyntiin, joten käytä aikaa sopivan löytämiseen. Useimmiten kannattaa käyttää oman yrityksen nimeä / brändiä verkkotunnuksena.

Älä käytä mitään googlen hakutuloksiin viittaavaa domain-nimeä, koska sillä et luo uskottavuutta, vaan annat enemmänkin epäpätevän kuvan yrityksestäsi. Parempi on valita oma brändi domainiksi, koska silloin voit luoda siitä uskottavan ja kannattavan liiketoiminnan.

 

5. Nettikaupalle oma Webhotelli

Suurin osa suosituista verkkokauppa-alustoista tarjoaa kaiken sinulle, myös webhotellin, eli sivujen ylläpidon. Jos olet tekemässä verkkokaupan WordPressillä, niin silloin sinun täytyy tilata webhotelli.

WordPress verkkokauppasivuille on tarjolla useita webhotelleja, mutta kolme asiaa kannattaa pitää mielessä sopivan webhotellin valinnassa.

Kiintolevytila: kuinka paljon tallennustilaa webhotelli tarjoaa. Verkkokaupat saattavat tarvita suuren säilytyskapasiteetin, jos kauppaan on lisätty useita tuotteita.

Turvallisuus: tarkista webhotellin turvallisuus eli, mitä palveluun sisältyy, jos verkkohyökkäys kohdistuu sinun omaan nettikauppaan. WordPress kuten kaikki muut alustat ovat alttiita verkkohyökkäyksille ja sen takia on hyvä turvata selusta ettei pahimmassakaan tapauksessa koko liiketoiminta ajaudu ongelmiin.

Suorityskyky / palvelimen nopeus: Verkkokauppa-sivustot ovat normaalisti hieman raskaampia ja hitaampia, joten webhotellin täytyy olla riittävän tehokas, jotta sivut avautuvat mahdollisimman ripeästi. Kukaan ei jaksa odottaa montaa sekuntia, että tuotteen sivu aukeaa. Jos sivusto on hidas sen huomaat kauppojen menetyksenä. Nopeus on valttia!

 

6. Verkkokaupan markkinointi

Olet perustanut verkkokaupan ja haluat kävijöitä sivuillesi, joten kerron muutamia vinkkejä myynnin edistämiseen ja markkinointiin.

Luo Facebook tili:

Perusta yritykselle oma Facebook tili ja käytä sitä myyntiin ja markkinointiin. Mainostamalla saat parhaiten kauppaa. Sijoita rahaa facebook mainontaan ja tulet varmasti saamaan rahasi takaisin, kun luot mainoksista kohderyhmääsi kiinnostavan. Voit myös luoda kilpailuja ja anna palkinnoksi jokin tuote, vaikkapa ämpäri – siitähän suomalaiset tykkäävät.

Facebook tarjoaa verkkokauppiaille loistavan mahdollisuuden lisätulojen ansaitsemiseen ja se kannattaa hyödyntää.

 

Lisää kävijöitä ja myyntiä Google adwords (Google Ads) mainonnalla:

Toinen erittäin suosittu markkinointitapa on sijoittaa rahaa Google adwords (Google Ads) mainontaan. Mainokset näkyvät esimerkiksi googlen hakutuloksissa orgaanisten hakujen yläpuolella – ensimmäisenä.

Tätä kaikki suuret verkkokaupat tekevät ja he oikeasti käyttävät todella suuria summia adwords mainontaan.

Tässä myös ilmenee pienimuotoinen ongelma aloittelevalle verkkokauppiaalle, koska saatat joutua sijoittaa suurempia summia adwordsiin, jos kilpailet samoilla tuotteilla isojen toimijoiden kanssa.

Goolge adwords on oma maailmansa ja voin myöhemmin kertoa tarkemmin, että miten sitä kannattaa hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Haluatko tietää, millä ohjelmalla voit tehdä kotisivut ilmaiseksi – katso linkistä muutama hyvä vaihtoehto.

Heräsikö kysymyksiä liittyen nettikaupan perustamiseen?

 

 

 

 

 

Tuotemaailma esittelee ja suosittelee ainoastaan tuotteita ja palveluja, joita itse käytämme tai ostaisimme. Sivustolla on affiliatelinkkejä.