Scroll Top

Ilmaiset Kotisivut | Esittelyssä Wix, Weebly ja muutama muu kotisivukone

Esittelen ohjelmat, joilla teet itse kotisivut ilmaiseksi. Ilmaiset kotisivut sopivat parhaiten harrastelijoille ja aloittelijoille. Ilmaisversioilla voit kokeilla, miltä ohjelman käyttö tuntuu.

Samalla saat kuvan siitä, että saatko ohjelmalla rakennettua nettisivut ja tuntuuko sen käyttö helpolta vai  liian vaikealta.

Vaikeakäyttöinen ohjelma saattaa lannistaa fiiliksen, jos nettisivujen teosta ei tule mitään muuta kuin pään vaivaa.

Esittelen kaksi nettisivujen teko-ohjelmaa, ne ovat Wix ja Weebly.

Palvelujen on ansaittava jollain tavalla, myös ilmaisista kotisivuista ja he tekevät sen mainostamalla. Eli ilmaisissa versioissa on aina jossain kohdassa mainos esillä.

Tässä yleisimmät kohdat, jossa on mainos:

  • www-osoitteessa näkyy palveluntarjoajan nimi (esim. https://omaverkkotunnus.weebly.com)
  • Sivustolla on palvelun tarjoajan mainos (mainos näkyy useimmiten sivun alaosassa)

Kuten varmasti ymmärrät, että tarkoitus ei ole, että käytät ilmaista palvelua pitkään, vaan kokeilet sitä ja sen jälkeen ostat maksullisen version. Tämän takia he ovat lisänneet mainoksia, koska eihän kukaan halua oman yrityksen kotisivuille ilmaisohjelman mainoksia. Ilmaiseksi tehty sivusto ei ainakaan nosta firman uskottavuutta, jos olet yritykselle kotisivuja tekemässä. Kotisivuohjelmat tarjoavat nopean ratkaisun tähän ongelmaan, pyytämällä maksua mainosten poistamisesta.

Mikäli kuitenkin haluat tehdä ilmaiset kotisivut, niin tutustu näihin vaihtoehtoihin.

Esittelyssä:

  • Weebly
  • Wix

Aloitetaan ilmaisten verkkosivujen esittely:

 

weebly
Kuva: Weebly

Weebly – Helppokäyttöinen kotisivueditori

Weebly on helppokäyttöisin kotisivuohjelma näistä kahdesta. Weeblyn drag & drop kotisivueditorin avulla saat nopeasti tehtyä tyylikkäät kotisivut. Drag & Drop builder on ehkä Weeblyn suurin vahvuus, koska yhtä helppokäyttöistä editoria ei ole tarjolla.

Valitse sivuston ulkoasun tyyli kymmenistä tyylikkäistä sivupohjista. Weebly sisältää kymmeniä valmiiksi suunniteltuja mallipohjia, joista valitset nettisivun visuaalisen tyylin (ulkoasun). Sen jälkeen, kun olet valinnut sivupohjan, voit aloittaa nettisivujen tekemisen.

Weebly on yksi parhaista ilmaisista kotisivujen teko ohjelmista, jos haluat mahdollisimman helppokäyttöisen drag & drag editorin sivujen tekemiseen.

Weebly on responsiivinen, eli sivut näyttävät hyvältä mobiililaitteilla esim. kännykällä.

Nämä sisältyvät Weeblyn ilmaiseen versioon:

  • Drag & Drop builder
  • 500 mb säilytystilaa
  • omadomain.weebly.com
  • Weebly mainokset
  • Hinta: 0 € (ilmainen)

Weeblyn vahvuudet:

  • Helppokäyttöinen
  • Hyvä Drag & Drop builder

 

 

 

Wix
Kuva: Wix

Wix – Suosittu, monipuolinen kotisivujen teko ohjelma

Wix kotisivukone on yksi maailman suosituimmista kotisivujen teko-ohjelmista. Wixillä voit tehdä ilmaiset nettisivut, mutta maksullinen vaihtoehto on huomattavasti suositumpi. Wix ilmaisversiota kannattaa kokeilla, niin näet mihin tämä kyseinen ohjelma kykenee ja millaista sillä on tehdä kotisivuja.

Wix on todella suosittu, jolla nopeasti voit tehdä hyvännäköiset kotisivut ja perustaa blogin. Wixilla voit myös perustaa verkkokaupan, joten kyseessä on monipuolinen verkkosivualusta.

Wix tarjoaa useita sivupohjia, joista valitset omaa makuasi miellyttävän ulkoasun ja käytät sitä pohjana sivujen tekoon.

Wix on responsiivinen = mobiiliystävällinen.

Wixillä voit rakentaa nettisivut kahdella eri Drag & Drop editorilla:

  • Wix ADI: AI -tekoälyä käyttävä editori (website builder)
  • Wix editor: Perinteinen kotisivueditori

Wix vahvuudet:

  • Monipuolinen kotisivukone
  • Perusta blogi, kotisivut tai verkkokauppa
  • Helppokäyttöinen kotisivueditori

Nämä sisältyvät Wix ilmaiseen versioon:

  • Drag & Drop editori
  • Kotisivutilaa
  • omadomain.wix.com
  • Wix mainokset
  • Hinta: 0 € (ilmainen)

 

wix kotisivut

Kummalla luot paremmat ilmaiset kotisivut?

Kumpi on parempi ohjelma kotisivujen tekoon: wix vai weebly? Molemmat ovat helppokäyttöisiä ja hyviä vaihtoehtoja. Ilmaisille kotisivujen teko-ohjelmille ei voi asettaa liian suuria odotuksia tai vaatimuksia, koska ovathan ne ilmaisia ja niiden tavoite on kääntää sinut ostavaksi asiakkaaksi.

Weebly on se helppokäyttöinen kotisivukone, kun taas Wix on monipuolisempi. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet, mutta kummassakaan ohjelmassa ei ole erityisen huonoja ominaisuuksia.

Kummalla vaan näistä pysyt nopeasti tekemään ilmaiset nettisivut. Onnea matkaan.

 

Mitä muita ilmaisia kotisivukoneita on olemassa?

Ilmaisia nettisivuohjelmia on markkinoilla useita ja alla listattuna muutama vaihtoehto:

 

Miksi moni Wix kokemuksia kirjoittava suosittelee niiden kotisivuja?

Tähän en osaa antaa suoraa vastausta, eikä se itseasiassa minulle ei kuulu. Ehkä olisi parempi kysyä heiltä suoraan. Monella saattaa olla jokin tietty intressi, miksi juuri suosittelevat Wix nettisivuja tai muita kotisivukoneita, kertomalla niistä kokemuksia. Kyllä minäkin niitä suosittelen, jos haluat verkkosivut ilmaiseksi. Mikäli tosissasi olet tekemässä kotisivuja, niin siinä tapauksessa suosittelen jotain aivan muuta. Ajattele asiaa tältä kannalta, miksi kukaan ammatikseen nettisivuja tekevä ei näitä kotisivukoneita käytä tai suosittele? Toki poikkeuksia saattaa löytyä, mutta noin 99 % ammattilaisista eivät näitä käytä. Jos suosittelevat vastaavia nettisivuohjelmia, niin silloin kannattaa miettiä kaksi kertaa, miksi näin tekevät. Syy saattaa olla jokin täysin muu kuin se, että kotisivukone olisi oikeasti suosittelemisen arvoinen tai paras verkkosivualusta juuri sinun seuraavaa nettisivuprojetkia ajatellen. Minä suosittelen mielelläni niitä palveluja ja tuotteita, joita kehtaan rehellisesti suositella, vaikkapa kasvotusten. Paras tapa selvittää kotisivukoneen toimivuudesta on kysyä muiden mielipiteitä, esimerkiksi Facebook ryhmistä.

 

Kumpaa näistä suosittelet Wix vai Weebly?

Molemmat ovat täysin käyttökelpoisia ilmaisia kotisivukoneita. Valitse se, joka tuntuu helpommalta käyttää.

Rehellisesti sanottuna en suosittele kumpaakaan, koska en ole kiinnostunut tekemään nettisivuja ilmaiseksi, vaan mielelläni sijoitan pienen summan rahaa, jotta saan itselleni monipuoliset ja tasokkaat verkkosivut. WordPress kotisivut on valintani. Tässä viittaan wordpress.org -versioon. com ja org versiot ovat erilaisia. Mikäli perustaisin verkkokaupan, niin siinä tapauksessa harkitsisin WordPress WooCommercea tai Shopifyta. Valintani nettikaupan suhteen riippuisi täysin siitä, kuinka helpolla haluan päästä. WooCommerce vaatii hieman enemmän osaamista ja sen perustamisessa kestää kauemmin, kuin Shopify verkkokaupan.

 

kokemukseni ilmaisista ja maksullisista kotisivukoneista

Vuosien aikana olen käyttänyt lähes kaikkia markkinoilla olevia kotisivukoneita, ilmaisia ja maksullisia. Vuosia sitten aloitin nettisivujen tekemisen esittelyssä olevia kotisivujen suunnitteluohjelmia käyttäen, mutta nykyään käytän pääsääntöisesti WordPress.org alustaa verkkosivujen rakentamiseen. Se vaan niin paljon parempi, kuin mikään muu vastaava ns. vuokrattava kotisivupalvelu. Sen tulet myös itse huomaamaan, että WordPress on erinomaisen hyvä. WordPressin käytön opettelu vaatii vain hieman enemmän perehtymistä, mutta sen jälkeen tulet olemaan tyytyväinen valintaasi, koska ymmärrät paremmin, miten hyvä on WP sisällönhallintajärjestelmä.

 

Mikäli haluat lukea lisää eri kotisivukoneista, katso linkistä parhaat kotisivu-, blogi, ja verkkokauppa-alustat.

Katso myös esittely Shopify verkkokauppaohjelmisto.