Scroll Top

Parhaat Kotisivu, Blogi, Verkkokauppa-alustat

Esittelemme parhaat alustat, jotka sopivat blogin, kotisivujen ja verkkokaupan perustamiseen. Esittelyssä: WordPress, Shopify, Wix, Squarespace, Weebly ja Vilkas.

PARHAAT ALUSTAT KOTISIVUJEN, BLOGIN JA VERKKOKAUPAN PERUSTAMISEEN

Nettisivujen teko on suosittua, mutta monelle tulee seinä vastaan, kun osaaminen ei riitä sivujen toteutukseen. Näin asia oli ainakin ennen, kun kotisivujen teossa vaadittiin koodaustaitoja. Asiat ovat muuttunueet helpompaan suuntaan ja nykypäivänä jopa vanhukset osaavat rakentaa verkkosivut.

Markkinoilla on useita kotisivuohjelmia ja seuraavaksi herää kysymys, että millä niistä kannattaa tehdä verkkosivut. Kotisivukoneissa on eroja ja sen takia on tärkeää tietää, mikä niistä sopii parhaiten omaan nettisivuprojetkiin.

Olemme luoneet tämän sivuston, jotta voimme auttaa sinua kotisivukone-ohjelman valinnassa ja nettisivujen tekemisessä.

Emme auta ns. teknisessä toteutuksessa, mutta saat apua sopivan kotisivujen teko-ohjelman valintaan ja tietoa nettisivujen tekemisestä. Tarjoamme myös ajankohtaisia uutisia liittyen eri verkkosivujen teko-ohjelmiin.

Nyt on kuitekin aika siirtyä parhaiden kotisivualustojen esittelyyn. Tässä artikkelissa esittelemme maksullisia palveluita, mutta mikäli et ole kiinnostunut sijoittamaan rahaa sivujen tekoon, käy myös katsomassa vaihtoehdot, joilla teet ilmaiset kotisivut.

Ensimmäinen vaihe verkkosivujen luomisessa alkaa sopivan alustan valitsemisella.

nettisivujen teko opas

 

VALITSE SOPIVA ALUSTA: WORDPRESS, WEEBLY, WIX, SHOPIFY, SQUARESPACE, VILKAS

Ennen kuin aloitat verkkosivujen tekemisen, valitse siihen sopiva alusta. Mikä on oikea tai paras vaihtelee sen mukaan, miten pätevä olet tai mitä haluat verkkosivuilta. Ehkä haluat perustaa yritykselle kotisivut, verkkokaupan tai haluat aloittaa blogin kirjoittamisen – kaikkiin näihin on tarjolla oma nettisivualusta. Tulen esittelemään muutaman suositun vaihtoehdon, jotka sopivat parhaiten aiemmin mainittuihin tarkoituksiin.

 

WordPress on yksi parhaista ja edullisimmista

WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä, joka on yksi monipuolisimmista alustoista verkkosivujen rakentamiseen. WordPressillä voit tehdä periaatteessa kaikenlaiset kotisivut ja voit myös luoda nettikaupan sekä blogin.

 

Valmispaketit nettisivujen tekoon (kotisivukoneet): Shopify, Weebly, Wix, Squarespace, Vilkas

Kotisivukone-tyyliset ohjelmat ovat suunniteltu heille, joilla ei ole aiempaa kokemusta nettisivujen tekemisestä. Kotisivukoneen tarkoitus on tehdä nettisivujen teko mahdollisimman helpoksi. Kotisivukone ohjelmat maksavat hieman enemmän kuin esimerkiksi WordPress. Kotisivukone-ohjelmat tarjoavat kaiken, mitä tarvitset nettisivujen tekoon ja ylläpitoon.

 

MIKÄ ON PARAS KOTISIVUJEN TEKO-OHJELMA?

Paras kotisivujen teko-ohjelma, onkohan sellaista? Todennäköisesti ei ole. Hyviä ohjelmia on paljon ja kaikilla niillä saat tehtyä nettisivut, mutta jokaisella on hyvät ja huonot puolet.

Paras tuntuu jotekin liian voimakkaalta sanalta, kun puhutaan kotisivukoneista ja niiden eroista. Ylivoimaisesti parasta kotisivujen teko-ohjelmaa ei ole olemassa tai ainakaan sellaista, joka sopii täydellisesti kaikille.

Verkkokauppaan sopii jokin tietty ohjelma paremmin kuin esimerkiksi tavallisten nettisivujen tekoon.

Kaikilla on tosiaan hyvät ja huonot puolet, mutta meidän mielestä ehkä paras näistä aiemmin mainituista on todennäköisesti WordPress. WordPress on suosituin, mutta on siinäkin huonoja puolia, jos niitä voidaan kutsua huonoiksi. Tulen myöhemmin käsittelemään tarkemmin eri verkkosivualustoja.

 

NÄILLÄ OHJELMILLA PERUSTAT VERKKOKAUPAN, BLOGIN TAI KOTISIVUT

Nettisivujen teko on nykypäivänä helppoa, kun on tarjolla todella paljon ohjelmia, jotka toimivat hyvin, eikä sinun tarvitse osta koodata, jotta voit tehdä omat nettisivut.

Listaan tähän ohjelmat, jotka sopivat parhaiten bloggaamiseen, verkkokauppaan ja tavallisten kotisivujen tekoon.

 

Parhaat bloggaamiseen (blogialustat):

Parhaat alustat blogin perustamiseen ovat WordPress, Wix ja Squarespace. WordPress on alunperin kehitetty bloggaamiseen, joten se sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen. Muutkaan vaihtoehdot eivät ole huonoja, mutta näillä kolmella saat varmasti luotua hyvän blogin.

 1. WordPress
 2. Wix
 3. Squarespace

 

Parhaat verkkokauppaan (verkkokauppa-alustat):

Verkkokaupan perustaminen käy helposti usealla eri alustalla, mutta mainitsemme ainoastaan parhaat vaihtoehdot. Parhaat verkkokauppa-alustat ovat WordPress, Shopify, Wix ja Squarespace. Vilkas on näistä ainoa suomalainen vaihtoehto. Valitse Vilkas, jos haluatte tukea suomalaista yritystä ja samalla voitte asioida heidän asiakaspalvelun kanssa Suomenkielellä. WordPress on kaikista edullisin näistä ja sen ominaisuudet ovat loistavat. Shopify on ehkä arvokkain, mutta se on hyvä ja helppokäyttöinen verkkokauppa ohjelma, jota ehdottomasti kannattaa harkita. Mikäli nyt olet perustamassa verkkokaupan, suosittelen tutustumaan WordPressiin ja Shopifyihin, koska ne ovat kaksi ylivoimaisesti suosituinta verkkokauppa-alustaa.

 1. WordPress (WooCommerce)
 2. Shopify
 3. Wix
 4. Squarespace
 5. Vilkas

 

Parhaat nettisivujen tekoon (kotisivualustat):

WordPress on mielestämme paras, mutta ei yhtä aloittelijaystävällinen kuin muut kotisivukoneet ja tämän takia kanttaa tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin. Jokaisella näistä saat luotua tyylikkäät verkkosivut. Weebly saattaa olla kaikista helpoin käyttää, mutta muista, että pelkkä helppokäyttöisyys ei ole se tärkein kriteeri, jos haluat huippulaadukkaat nettisivut. Me olemme käyttäneet Weeblyä jo vuosia, mutta olemme siirtämässä loputkin sivustomme WordPressiin.

 1. WordPress
 2. Wix
 3. Weebly
 4. Squarespace

 

 

SHOPIFY

Shopify on yksi maailman suosituimmista ja parhaista verkkokauppa-alustoista. Shopify on monipuolinen ja helppokäyttöinen kotisivukone, jolla pystyt tekemään asiallisen näköisen verkkokaupan. Shopifylla voit myös perustaa blogin verkkokaupan rinnalle. Katso esittely: Shopify verkkokauppa-alusta

Shopifylla voit luoda:

 • Verkkokaupan

 

WORDPRESS

WordPress on monipuolinen ohjelmisto, jolla pystyt tekemän lähes kaikelaiset verkkosivut kuten esimerkiksi kotisivut yritykselle, blogin ja verkkokaupan. WordPressissä on backend editori, mutta siihen on myös saatavana useita Drag & drop editoreja. WordPress on maailman suosituin kotisivualusta, joka voittaa muut monipuolisuudellaan. WP on kaikista monipuolisin ja edullisin, mutta ei yhtä aloittelijaystävällinen kuin muut kotisivukoneet.

WordPressin yksi eduista on, että se on ilmainen, mutta teema täytyy ostaa tai voit myös valita ilmaisen version. WordPress teemat luovat verkkosivun ulkoasun ja sen hankinta on yksi tärkeimmistä valintapäätöksistä, kun aloitat nettisivujen tekemisen. Maksullinen teema on oikeasti se ainoa ja oikea vaihtoehto, jos haluat edustavat nettisivut. Teeman ostamisen jälkeen pystyt tekemään nettisivut. Teemoja on tarjolla tuhansia ja tulemme esittelemään poimintoja hyvistä WordPress teemoista. Teeman lisäksi WordPress tarvitsee webhotellin, jonne asennat sen.

WordPressillä voit luoda:

 • Kotisivut
 • Verkkokaupan
 • Blogin

 

WEEBLY

Weebly on helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen kotisivukone. Weeblyssä on drag & drop editori, jolla kotisivujen teko käy helposti. Weeblyllä voit perustaa verkkokaupan ja blogin, mutta se sopii parhaiten tavallisten nettisivujen tekemiseen. Weebly ei ole yhtä monipuolinen kuin WordPress, mutta on voittaa WPn aloittelijaystävällisyydessä.

Weeblyllä voit luoda:

 • Kotisivut
 • Verkkokaupan
 • Blogi

 

SQUARESPACE

Squarespace kotisivukoneella pystyt luomaan todella tyylikkään näköisiä verkkosivuja. Squarespace menee samaan kategoriaan muiden kotisivukoneiden kanssa, eli se on helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen. Squarespacella voit perustaa blogin, verkkokaupan tai tavalliset nettisivut.

Squarespacella voit luoda:

 • Kotisivut
 • Verkkokaupan
 • Blogin

 

WIX

Wix on samanlainen kotisivukone kuin Weebly ja Squarespace, jolla voit luoda tyylikkäät nettisivut, perustaa blogin tai verkkokaupan. Wix nettisivuja rakennat helposti drag & drop editorilla.

Wixillä voit luoda:

 • Kotisivut
 • Verkkokaupan
 • Blogin

 

VILKAS

Vilkas on Suomalainen verkkokauppa-alusta, jolla melko helposti saat tehtyä toimivan verkkokaupan. Vilkas pärjää vielä nykypäivänäkin kilpailussa ulkomaisia jättiläisiä vastaan, jotka ovat tulleet Suomen markkinoille.

Vilkkaalla voit luoda:

 • Verkkokaupan

 

NETTISIVUJEN TEKO-OHJELMIEN HINNAT LISTATTUNA

Nettisivujen teko-ohjelman valinnassa yksi tärkeimmistä kriteereistä on hinta, eli kuinka kalliiksi ohjelman käyttö tulee. Listaan kotisivukoneiden alkaen hinnat, eli mitä ne halvimmillaan maksavat. Kyseisiä kotisivukoneita voit käyttää myös halvemmalla tai jopa ilmaiseksi, mutta näillä alla mainituilla hinnoilla saat luotua tavalliset verkkosivut ilman, että niissä näkyisi ohjelman tekijän mainoksia ja saat käyttää omaa verkkotunnusta.

 • WordPress: ilmainen, mutta teema ja webhotelli + domain maksaa. Teema maksaa normaalisti noin 20-60 dollaria (kertamaksu)
 • Shopify: alkaen 29 dollaria kuukaudessa (29 $ / kk)
 • Weebly: alkaen 6 € / kk
 • Wix: alken 8,50 € / kk
 • Squarespace: alkaen 11 € / kk
 • Vilkas: alkaen 20 € / kk

Vaikka hinnat tuntuvat edullisilta, niin oikeastaan yksi on näistä halpa ja se on WordPress. Mikään muu ohjelma ei tarjoa yhtä hyvää hinta-laatusuhdetta.

Shopify saattaa tuntua kalliilta, kun vertaa hintoja ja kyllä se sitä onkin. Shopify on suunniteltu verkkokauppaa varten ja siihen sisältyy nettikauppiaille hyviä ominaisuuksia. Shopify kaupan pyörittämiseen palaa helposti huomattavia summia, jos ei tarpeeksi huoleellisesti tarkista, mitä ominaisuuksia kauppaan valitsee. Shopifylla voit päästä suhteellisesti halvalla tai voit valita arvokkaamman maksullisen paketin sen mukaan mikä sopii teille parhaiten.

 

WordPressillä voit luoda kaikista edullisimman verkkokaupan ja voit kustomoida sitä todella hyvin, eli saat perustettua tasokkaan nettikaupan, jossa on kaikki toivomasi ominaisuudet. WordPressiin on saatavana WooCommerce -lisäosa, jolla otat verkkokaupan käyttöön. WooCommerce on ilmainen.

Jokainen näistä kotisivuohjelmista on käyttökelpoinen, joten tutustu niihin ja tee päätös, millä niistä haluat tehdä uudet nettisivut.

 

VALITSE TEEMA JA ALOITA KOTISIVUJEN TEKEMINEN

Sen jälkeen, kun olet tutustunut alustoihin ja valinnut sopivan, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli nettisivujen tekemiseen.

Itse asiassa huijasin sinua 🙂 Et ihan vielä pääse aloittamaan kotisivujen tekoa, vaan sitä ennen sinun täytyy valita teema eli sivun ulkoasu.

Moni kotisivukone tarjoaa ilmaisia ja maksullisia teemoja. Valitse tarpeitasi tyydyttävä teema ja sen jälkeen voit aloittaa kotisivujen tekemisen.

 

 

NETTISIVUJEN TEKO ON HELPOMPAA KUIN KOSKAAN ENNEN

Nettisivujen teko onnistuu meiltä jokaiselta, jos edes vähän jaksaa yrittää. Kotisivujen teko-ohjelmia on monia ja olemme esitelleet parhaimpia vaihtoehtoja.

Olemme onnekkaita, kun tarjolla on useita hyviä vaihtoehtoja, joilla pystymme helposti tekemään nettisivut, eikä sinun tarvitse osata koodata.

Olet varmasti huomannut, että olemme puhuneet paljon hyvää WordPressistä ja syy tähän on erittäin selkeä, koska se on todella monipuolinen ja hyvä kotisivualusta.

Kaikki kuitenkin riippuu siitä, minkälaiset nettisivut haluat. Tutustu siis kaikkiin näihin alustoihin ja valitse se, joka parhaiten sopii sinun nettisivuprojetkiin.

 

 

 

 

Tuotemaailma esittelee ja suosittelee ainoastaan tuotteita, joita itse ostaisimme. Useimmat näistä ohjelmista ovat meidän omassa jatkuvassa käytössä. Sivustolla on affiliatelinkkejä.